Screenshot 2021-05-05 at 14.35 2 (7)

Kunnen we u helpen?


Stel een vraag of verstuur een terugbelverzoek. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag

Stel een vraag of verstuur een terugbelverzoek. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u vragen voor ons?


Hoe kan ik deze zorg bij mij thuis regelen?

Heeft u ongeplande zorg nodig, zowel overdag als ’s nachts? En zoekt u een zorgaanbieder voor 24 uurs verzorging bij u thuis? Zuster in Huis vindt altijd de juiste match tussen zorgvragers en verzorgenden. U betaalt onze zorg uit uw Persoons Gebonden Budget (PGB). Lees meer.

Hoe lang duurt de aanvraag van een Wlz-indicatie?

Het Centrum Indicatie beslist in de meeste gevallen binnen zes weken op de aanvraag. Op de website van het CIZ staat de procedure van een Wlz-aanvraag uitgebreid omschreven in 8 stappen.

Hoelang is een Wlz-indicatie geldig?

Een Wlz-indicatie blijft in principe voor levenslang geldig en zijn er slechts een tweetal situatie waarin een Wlz-indicatie wél kan stoppen, namelijk:

  • Bij sommige zorgprofielen is de Wlz-indicatie beperkt geldig, namelijk bij de zorgprofielen: LVG, SGLVG en GGZ-B.
  • Als uw situatie dusdanig verbetert dat u niet langer voldoet aan de criteria voor de Wet Langdurige Zorg. Bijvoorbeeld, als u geen 24-uurs toezicht meer nodig heeft, of als u zelf hulp kunt inschakelen wanneer dat nodig is. In dat geval kunt u een herindicatie aanvragen. Het CIZ zal uw zorgbehoefte opnieuw beoordelen.

    Bron: https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/wlz/wat-is-wlz-zorg

Is deze zorg wel betaalbaar voor mij?

Heeft u ongeplande zorg nodig, zowel overdag als ’s nachts? En zoekt u een zorgaanbieder voor 24 uurs verzorging bij u thuis? Zuster in Huis vindt altijd de juiste match tussen zorgvragers en verzorgenden. U betaalt onze zorg uit uw Persoons Gebonden Budget (PGB).

Kan ik zelf bepalen hoe mijn dag eruitziet?

Met de inwonende assistent bij u in huis bepaalt u zelf wanneer u welke zorg wenst te krijgen. De assistent biedt verzorging, begeleiding en dagelijkse ondersteuning afgestemd op uw wensen en zorgbehoefte. Samen met u, uw huidige zorgverleners en/of uw mantelzorgers maken wij het Zorgplan. U bepaalt niet alleen uw zorgmomenten, maar er is ook voldoende tijd voor sociale activiteiten die u graag zou willen doen. Staat u liever wat later op, wilt u graag elke dag kiezen wat u eet, een bezoek brengen aan een familielid of een keer naar het theater? Zo houdt u, in uw eigen huis, de regie in handen.

Kan ik zelf kiezen wie voor mij zorgt?

Wij zoeken voor u één of twee assistenten die het beste bij u passen qua ervaring, opleiding en persoonlijkheid. Het is heel belangrijk dat het klikt, zodat u niet alleen de noodzakelijke zorg krijgt maar dat het thuis ook prettig en gezellig is. De intensieve en persoonlijke aandacht van de inwonende assistent in uw eigen vertrouwde omgeving verhogen uw kwaliteit van leven.

Waarom een zorgverlener uit het buitenland?

Onze inwonende zorgverleners komen uit het buitenland, vooral uit Oost- en Zuid-Europa. Buitenlandse zorgverleners zijn goed opgeleid, verstaan hun vak en doen hun werk met liefde en toewijding. We zoeken voor u een zorgverlener die bij u past en met wie een klik hebt. Want wat is er fijner dan deskundige zorg in huis én aangenaam gezelschap?

Wanneer een Wlz-indicatie?

In Nederland komt iemand in aanmerking voor een Wlz-indicatie wanneer er behoefte is aan intensieve zorg en ondersteuning over een langere periode. Dit geldt vaak voor personen met ernstige beperkingen, zoals ouderen met dementie, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, en individuen met een chronische ziekte. Het betreft ernstige en langdurige problemen op het gebied van zelfzorg, waaronder dagelijkse activiteiten en/of de noodzaak van toezicht en begeleiding. De zorg is essentieel voor het veilig functioneren van de persoon.

Wanneer mag ik nachtzorg aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg, vraagt u een indicatie aan via het Centrum Indicatiestelling Zorg. Voorwaarden hiervoor zijn onder andere dat u 24 uur per dag zorg nodig heeft en dat deze zorg blijvend is.

 

Het Zorgkabinet kan u bij elke stap van dit proces ondersteunen en begeleiden.

 

Wat is een Wlz-indicatie?

Wlz staat voor de Wet langdurige zorg. Dit is een volksverzekering. De Wlz dekt alle ziektekosten die niet onder de gewone zorgverzekering vallen. De Wlz heeft per 1 januari 2015 de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vervangen. Zodra u een Wlz-indicatie heeft, kunt u er voor kiezen om langer thuis te blijven wonen met particuliere 24/7 zorg. Zo hoeft u niet uit uw vertrouwde omgeving.

Wat kost nachtzorg?

Nachtzorg bij Zuster in Huis kost niets extra. De inwonende verzorgende slaapt sowieso bij u in huis en is er in het geval van calamiteiten. De verzorgende werkt in principe 40 uur per week. Dus stel dat er elke nacht standaard een uur zorg nodig is, dan wordt dit afgetrokken van deze 40 uur. Samen met u stellen we hiervoor een schema op.

Is er echt intensieve nachtzorg nodig, dan kunt u bij ons kiezen voor een tweede inwonende verzorgende. Een voor overdag en een voor de nachtzorg. Het PGB is hier echter niet voor toereikend dus hier geldt een eigen bijdrage voor. Bel ons voor meer informatie over de kosten van nachtzorg.

Welke Wlz-indicaties zijn er?

Om in aanmerking te komen voor Wlz-zorg, moet er een indicatie gegeven worden door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit gebeurt na een onafhankelijke beoordeling van de zorgbehoefte en hiermee bepalen zij welk zorgprofiel het beste bij u past. De zorgprofielen zijn ingedeeld in zes sectoren en afhankelijk van het profiel, weet u of het mogelijk is een Persoonsgebonden Budget aan te vragen en de hoogte ervan.

  • Verpleging en verzorging (VV)
  • Verstandelijk gehandicapt (VG)
  • Licht verstandelijk gehandicapt (LVG)
  • Lichamelijk gehandicapt (LG)
  • Zintuiglijk gehandicapt, auditief en/of communicatief (ZGaud)
  • Zintuiglijk gehandicapt, visueel (ZGvis)
  • Psychiatrische aandoening (GGZ-B)

Klik hier voor uitgebreide informatie met betrekking tot de zorgprofielen.

Hoe werkt Zuster in Huis? Bekijk de video