24 uurs thuiszorg Parkinson

Parkinson is een relatief veel voorkomende hersenaandoening, die vooral bij ouderen voorkomt. Bij de ziekte van Parkinson sterven de zenuwcellen in de middenhersenen langzaam af. Deze zenuwcellen sturen de spierbewegingen aan. Wanneer deze ontbreken gaan armen en benen trillen. Tegelijkertijd worden de spieren stijf, waardoor lichaamsbewegingen moeilijker op gang komen.

Er is bij Parkinson patiënten vooral behoefte aan hulp bij en ondersteuning van de motoriek zodat de dagelijkse bezigheden langer zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Na enkele jaren kunnen er balans stoornissen optreden, waardoor de patiënt een verhoogd risico heeft om te vallen.

Er was nooit echt aandacht voor haar. Met de komst van twee inwonende zorgverleners is deze aandacht er wel. Je kunt zien dat de zorgverleners het werk met hart en ziel doen. Daarnaast zien wij een persoonlijke klik tussen onze moeder en de zorgverlener. Wat een positieve invloed heeft op haar welzijn en onze gemoedrust.

Parkinson is een complexe ziekte, omdat voor geen enkele patiënt het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde is. Het is daarom van belang dat zorgverleners veel kennis hebben over deze ziekte. De levensverwachting is bij Parkinson-patiënten in principe niet korter dan bij met gezonde mensen.

Een persoonlijke klik tussen de zorgvrager en een inwonende zorgverlener is essentieel voor een soepele en goede samenwerking. Dit leidt uiteindelijk ook tot een hogere motivatie bij de zorgvrager om een goede gezondheid na te streven. Dit betekent dat de behandeling goed moet worden afgestemd op de wensen en behoeften van de zorgvrager. Zodat de zorgvrager met een veilig en gerust gevoel thuis kan blijven wonen in de voor hem of haar zo vertrouwde omgeving.

Voor een verpleeghuis kom je steeds moeilijker in aanmerking. De tendens is dat mensen die langdurige zorg nodig hebben, dat steeds vaker zelf gaan regelen.

Hoe werkt Zuster in Huis?

Voor wie is Zuster in Huis?

Meer over

Zuster in Huis in de media

Hier vindt u artikelen, interviews op tv en radio over de dienstverlening van Zuster in Huis. Zuster in Huis is een product van Global Care Capacity BV.

Klanten over Zuster in Huis

Onze klanten, hun familieleden en onze partners bij o.a. ziekenhuizen ervaren de zorg van een inwonende zorgverlener als zeer kwalitatief.