24 uurs zorg voor Dementie

Nederland telt op dit moment 256.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen, In 2050 zal ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Ook op jongere leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. Naar schatting zijn er in Nederland 12.000 jong-dementerenden. Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is

” Als echtgenote, wordt het te zwaar om het dagelijkse leven te combineren met de zorg, aandacht en structuur die hij nodig heeft. De aandacht die mijn man vraagt en nodig heeft kan ik niet in mijn eentje geven en dat is moeilijk om te zien en te accepteren. ”

 

Patiƫnten met dementie en in het bijzonder Alzheimer hebben over het algemeen veel structuur, toezicht en ondersteuning nodig in de dagelijkse activiteiten. In het begin van de ziekte komen voornamelijk geheugenstoornissen voor. In een later stadium van de ziekte krijgt de zorgvrager problemen met denken en taal. Ook kan de zorgvrager te maken krijgen met veranderingen in karakter en gedrag.

Naarmate de ziekte vordert, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven: de zorgvrager wordt meer afhankelijk van de hulp van anderen en de dagelijkse handelingen worden steeds moeilijker.Een buitenlandse inwonende zorgverlener zorgt vaak voor een verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van leven voor zowel de zorgvrager als zijn/haar familieleden.

 
De 1-op-1 aandacht, goede zorg en constante begeleiding die een Alzheimer-patiƫnt nodig heeft, maken het mogelijk dat de zorgvrager in een vertrouwde omgeving kan blijven wonen die al aan voldoende verandering onderhevig is.

Hoe werkt Zuster in Huis?

Voor wie is Zuster in Huis?

Meer over

Zuster in Huis in de media

Hier vindt u artikelen, interviews op tv en radio over de dienstverlening van Zuster in Huis. Zuster in Huis is een product van Global Care Capacity BV.

Klanten over Zuster in Huis

Onze klanten, hun familieleden en onze partners bij o.a. ziekenhuizen, ervaren de zorg van een inwonende zorgverlener als zeer kwalitatief.

  • " Zijn gedrag is veranderd.... Vanuit het niets kan hij een enorme woedeaanval krijgen. "

  • " Onze zorgverlener is geduldig en een prettige huisgenoot, maar bovenal heeft hij veel expertise en ervaring met Alzheimer. Dat geeft mij de bevestiging dat mijn man in goede handen is. "

  • " Ik kan nu met een gerust hart even weg om iets te doen, zonder dat ik mij zorgen hoef te maken of het thuis allemaal wel goed gaat. Hij kan nu heerlijk naar buiten en samen met de inwonende zorgverlener even een stukje hardlopen wat hij zo graag doet. Dat had ik nooit kunnen doen. Nu gaat hij twee keer per week een ochtend naar de dagbesteding. De rest van de week ondersteunt de inwonende zorgverlener hem bij zijn dagelijkse activiteiten."